Nyhet

Itab

Itab ökar intäkterna och rörelseresultatet i andra kvartalet

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept redovisar ökande intäkter och rörelseresultat i andra kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 30,3 procent till 1 488 miljoner kronor (1 142).

Justerat ebitda-resultat, exklusive engångsposter, steg till 144 miljoner kronor (128), med en justerad ebitda-marginal på 9,7 procent (11,2).

Rörelseresultatet blev 38 miljoner kronor (34), med en rörelsemarginal på 2,6 procent (3,0).

Resultatet före skatt var 16 miljoner kronor (7).

I resultatet före skatt ingår engångsposter på -43 miljoner kronor (-30).

Resultatet efter skatt blev 9 miljoner kronor (4), en ökning med 125,0 procent mot föregående år.
Resultat per aktie hamnade på 0,03 kronor (0,04), vilket innebär en minskning med 25,0 procent mot föregående år.

- 2021 har startat bra jämfört med föregående år och i andra kvartalet var den valutarensade tillväxten 34 procent varav 13 procent härrör från förvärvet av Cefla Retail Solutions. Det är kundkategorin Dagligvaruhandel som leder förbättringen med 24 procent tillväxt första halvåret, kommenterar vd Andréas Elgaard i delårsrapporten.

- Under tredje kvartalet kommer vi formulera en tydligare ambition kring vår framtida expansion med tillhörande finansiella mål kring tillväxt och lönsamhet samt vilka aktiviteter som kommer att skapa förutsättningar för att nå våra mål. Vi kommer förtydliga vår redan ledande position inom Retail Technology och ytterligare utveckla och bättre kommunicera våra digitala förmågor, fortsätter Andréas Elgaard.

Itab, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning1 4881 14230,3%
EBITDA, justerat14412812,5%
EBITDA-marginal, justerad9,7%11,2%
Rörelseresultat383411,8%
Rörelsemarginal2,6%3,0%
Resultat före skatt167128,6%
Nettoresultat94125,0%
Resultat per aktie, kronor0,030,04-25,0%


http://media.finwire.com/media/FWM006281A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt