Nyhet

Itab

Itab rapporterar betydligt högre justerat ebitda i Q4

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept redovisar ett justerat ebitda-resultat i det fjärde kvartalet som är väsentligt högre än samma period 2019. Nettoomsättningen är i princip oförändrad. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen sjönk 0,7 procent till 1 507 miljoner kronor (1 517).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 172 miljoner kronor (90), med en justerad ebitda-marginal på 11,4 procent (5,9). För helåret uppgick resultatet till 578 miljoner kronor, vilket är något bättre än de 575 miljoner kronor som bolaget aviserade i samband med en omvänd vinstvarning i slutet av januari. Utfallet är också betydligt högre än prognosintervallet 380-420 miljoner kronor.

"Resultatförbättringen förklaras av högre försäljning med bättre lönsamhet samt snabbare effekt av bolagets besparingsåtgärder än vad som tidigare förutsågs", skrev bolaget i januari.

Rörelseresultatet blev -46 miljoner kronor (-39).

Resultatet före skatt var -85 miljoner kronor (-63).

Resultatet efter skatt blev -7,7 miljoner kronor (-58), och per aktie -0,74 kronor (-0,57).

I utdelning föreslås 0 kronor (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 300 miljoner kronor (238).

Nettoskulden uppgick till 1 748 miljoner kronor (2 509).

"Våra omkostnader kommer att minska de kommande åren till följd av förändrat arbetssätt, ökad effektivitet och genom förenklad och mindre kapitalintensiv struktur. Under 2021 kommer vi fortsätta arbetet att etablera gemensamma arbetssätt och investera i ett gemensamt informationslandskap för att ge organisationen översikt och bättre kontroll över den operativa verksamheten och bättre verktyg för planering av försäljning, inköp och produktion", säger vd Andréas Elgaard.

Itab, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1 5071 517-0,7%
EBITDA, justerat1729091,1%
EBITDA-marginal, justerad11,4%5,9%
Rörelseresultat-46-39
Resultat före skatt-85-63
Nettoresultat-7,7-58
Resultat per aktie, kronor-0,74-0,57
Kassaflöde från löpande verksamhet30023826,1%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM005A0FC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt