Nyhet

Itab

Itab rapporterar lägre rörelseresultat i Q3 (uppdatering)

(Uppdatering avser vd-kommentar)

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept redovisar en ökad omsättning men också lägre rörelsevinst i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg 16,4 procent till 1 464 miljoner kronor (1 258).

”Efterfrågan på våra olika geografiska marknader var fortsatt stark under det tredje kvartalet. För hela delårsperioden ökade den valutarensade omsättningen med cirka 21 procent, varav förvärvet av Cefla Retail Solutions som slutfördes i januari 2021 bidragit med 11 procent”, kommenterar vd Andréas Elgaard.

Andréas Elgaard tillägger att omsättningen hade varit större under kvartalet om man hade haft normal tillgång till inköpta komponenter och material.

Rörelseresultatet blev 45 miljoner kronor (83), med en rörelsemarginal på 3,1 procent (6,6).

Justerat rörelseresultat utföll på 75 miljoner kronor (95), med en justerad rörelsemarginal på 5,1 procent (7,6).

Resultatet före skatt var 37 miljoner kronor (51). Resultatet efter skatt blev 20 miljoner kronor (33), och per aktie 0,09 kronor (0,30).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -17 miljoner kronor (128).

"Vårt arbete med att formulera en tydligare ambition kring vår framtida expansion och finansiella mål med fokus på tillväxt och lönsamhet samt aktiviteter för att nå dessa mål fortskrider enligt plan och vi kommer att återkomma kring detta under de kommande kvartalen", säger Andréas Elgaard.

Itab, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning1 4641 25816,4%
Rörelseresultat4583-45,8%
Rörelsemarginal3,1%6,6%
Rörelseresultat, justerat7595-21,1%
Rörelsemarginal, justerad5,1%7,6%
Resultat före skatt3751-27,5%
Nettoresultat2033-39,4%
Resultat per aktie, kronor0,090,30-70,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet-17128


http://media.finwire.com/media/FWM0068BD3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt