Nyhet

Izafe ökar omsättning och resultat under andra kvartalet - tror 2020 blir genombrottsår för Dosell

Medicinteknikbolaget Izafe redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även minskad förlust.

Omsättningen steg 15,6 procent till 3,7 miljoner kronor (3,2).

Intäkterna hänförs huvudsakligen till försäljning av larm- och säkerhetsprodukter inom iZafe Security.

Rörelseresultatet blev -5,1 miljoner kronor (-6,3).

Resultatet efter skatt blev -5,3 miljoner kronor (-6,5).

Vd Anders Segerström skriver i en kommentar att det osäkra marknadsläget, som uppstod till följd av Covid-19-pandemin, börjar stabiliseras igen. Det kan konstateras att iZafe, trots det bekymmersamma läget, har gynnats av en ökande medvetenhet i samhället om vikten av att öka säkerheten för äldre.

Vd:n fortsätter.

"Det är glädjande att konstatera att vi på mycket kort tid framgångsrikt lanserat Dosell i Norge, vilket gett oss värdefulla erfarenheter inför lansering i Finland och i Italien. Följderna av Corona har inneburit att man inom sjukvården behöver öka beredskapen och vara bättre rustad för att klara liknande situationer i framtiden. Genom försäljningen av iZafe Security har vi etablerat en finansiell styrka som skapar ett avsevärt handlingsutrymme avseende ytterligare produktutveckling och kommersialisering av Dosell, utan behov av externt kapital inom överskådlig tid".

Segerström är mycket optimistisk till att 2020 är året då man gör genombrott med Dosell, i praktiken.

Izafe, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning3,73,215,6%
Rörelseresultat-5,1-6,3
Nettoresultat-5,3-6,5

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iZafe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iZafe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt