Nyhet

Izafe ser framför sig lansering i Finland under hösten, aktien rusar

Medicinteknikbolaget Izafe ser framför sig lansering av läkemedelsroboten Dosell i Finland under hösten. Det förmedlar bolagschefen Anders Segerström under ABGSC Investor Day.

"Det börjar hända mycket där. Man börjar höra om att det kommer komma upphandlingar nationellt likt den i Norge. Så nu behöver vi vara snabba på att komma in där", säger Segerström.

En av bolagets större konkurrenter är från Finland vilket bidrar till en högre mognad på marknaden jämfört med Sverige.

Vidare uttrycker vd:n att man ser stora möjligheter att ta delar av den rekordstora upphandlingen i Norge. Bolagschefen tror att ordern kan bli större, i takt med att norska kommuner identifierar fler användningsområden.

Aktien stiger nästan 10 procent på börsen, i ljuset av bolagschefens kommentarer och generell volatilitet.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om iZafe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien iZafe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt