Nyhet

Jetty

Jetty ingår avsiktsförklaring om förvärv av Nowa Kommunikation

Affärssystembolaget Jetty har ingått en avsiktsförklaring om att förvärva samtliga aktier i Nowa Kommunikation, som består av totalt elva dotter- och intressebolag verksamma inom bland annat försäljning av media, strategi och PR. det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet ska finansieras helt av nyemitterade aktier i Jetty och efter transaktionen kommer Jettys nuvarande ägare äga 20 procent av det gemensamma bolaget, medan Nowas ägare har en andel på 80 procent av bolaget.

Priset på Jetty-aktien i samband med den planerade emissionen kommer vara 0,874 kronor per aktie.

Parterna har som ambition att slutföra förvärvet den 1 oktober och om det blir en färdig affär kommer den behöva godkännas av en extra bolagsstämma i Jetty, där man kan besluta om en riktad nyemission samt ändringar i bolagsordningen.

Nowa, som är under ett pågående namnskifte till Thinc Collective, består av elva dotter-och intressebolag vilka totalt omsatte 138 miljoner kronor under det föregående året. Koncernens mål är att växa både organiskt och genom förvärv inom event, kommunikation och media.

Om förvärvet genomförs kommer Jetty föreslå att flytta sitt säte och huvudkontor till Göteborg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt