Nyhet

Jetty

Jetty kommenterar anmärkning i revisionsberättelsen

Affärssystembolaget Jetty publicerar idag årsredovisningen för 2020, där revisorn har en anmärkning i revisionsberättelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

"I samband med nyemission beslutade styrelsen att del av nyemissionen skulle kvittas mot skuld. Efter att emissionen registrerades uppmärksammades att skuld som skulle kvittas inte fanns bokförd och därmed uppstod ett lån på 376 000 kronor i strid med 21 kapitlet i aktiebolagslagen. Lånet har återbetalats efter räkenskapsårets utgång varför överträdelsen inte medfört någon skada för bolaget", skriver revisorn.

"Jetty har i stor utsträckning påverkats av corona-pandemin. Samtidigt har bolaget tagit tillvara på denna tid och ändrat affärsmodell mot en globalt skalbar Saas-tjänst. En viktig del i det arbetet har utförts av vår digitala teknikpartner Swace som i samband med sitt konsultarbete för Jetty även klivit in som delägare. I samband med den senaste nyemissionen kvittades arbete som Swace gör för Jetty mot aktier i bolaget. Styrelsen är glada över det engagemang Swace visar och har sett positivt på att Swace dessutom varit villiga att gå in som delägare. Dessvärre har kvittningen gjorts felaktigt i enlighet med revisorns anmärkning. Detta har åtgärdats och det har inte medfört någon skada för bolaget", kommenterar styrelsen i Jetty.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt