Nyhet

Jetty minskar rörelseförlusten under andra kvartalet

Affärssystembolaget Jetty redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt minskad rörelseförlust.

Omsättningen steg till 0,8 miljoner kronor (0,6).

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-2,1).

Resultatet före och efter skatt var -0,6 miljoner kronor (-2,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,33).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,1 miljoner kronor (-1,8).

Likvida medel uppgick till 0,8 miljoner kronor (0,6).

Under kvartalet säkerställde bolaget en likviditetsförstärkning från Skatteverket samt stöd från
Tillväxtverket för deltidspermittering. Dessa två åtgärder stärkte likviditeten med 0,9 miljoner kronor.

"Under andra kvartalet har vi fokuserat på att anpassa företaget till covid-19 pandemin och dess effekter. Det primära har varit att säkerställa en god relation till existerande kunder, att anpassa kostnadsstrukturen utifrån en ny temporär verklighet och främst av allt, se över Jettys strategi och affärsmodell från grunden", säger vd Jens Ålander i en kommentar.

Han fortsätter:

"Som vi tidigare kommunicerat, i Q1 rapporten och årsredovisningen 2019, behöver vi genomföra åtgärder för att hantera bolagets likviditet. Vi har hittills verkställt kostnadsreduceringar och tagit del av vissa av regeringens stödåtgärder, vilket hjälpt oss att hantera verksamheten kortsiktigt. Under hösten behövs ytterligare finansieringsåtgärder".

Jetty, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning0,80,6
Rörelseresultat-0,6-2,1
Resultat före skatt-0,6-2,2
Nettoresultat-0,6-2,2
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,33
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,1-1,8
Likvida medel0,80,6

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt