Nyhet

Jetty

Jetty rapporterar lägre förlust under Q1

Affärssystembolaget Jettys omsättning var lägre i första kvartalet men så även förlusten i förhållande till fjolårsperioden.

Omsättningen sjönk till 0,4 miljoner kronor (0,7).

Försäljningstappet var mindre än jämfört med föregående kvartal varför vd Jens Ålander bedömer att det nu kommer vända med tydlig start efter sommaren.

”Vi har klarat av att förbättra vårt resultat trots den jobbiga situationen och det är viktigt att ta med sig när intäkterna återkommer. Vårt arbete med optimeringsåtgärder har burit frukt och har inneburit att resultatet före skatt förbättrades med 27 procent”, säger Jens Ålander.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -1,2 miljoner kronor (-1,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,13).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,7 miljoner kronor (-1,6).

Jetty, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning0,40,7-42,9%
Rörelseresultat-1,2-1,7
Resultat före skatt-1,2-1,7
Nettoresultat-1,2-1,7
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,13
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,7-1,6


http://media.finwire.com/media/FWS005FE45-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Thinc Jetty

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Thinc Jetty

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt