Nyhet

JM

JM ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet (uppdatering)

(Uppdaterar med vd-kommentarer)

Bostadsutvecklaren JM redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 3,0 procent till 3 485 miljoner kronor (3 382).

Rörelseresultatet blev 445 miljoner kronor (399), med en rörelsemarginal på 12,8 procent (11,8). Resultat från försäljningar av fastigheter och från joint venture om 194 miljoner (19) ingår i rörelseresultatet.

Resultatet före skatt var 432 miljoner kronor (383).

Resultatet efter skatt blev 333 miljoner kronor (302), en ökning med 10,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 4,40 kronor (4,20), vilket innebär en ökning med 4,8 procent mot föregående år.

"/.../ Våra digitala lösningar i försäljningsarbetet har fortsatt fungerat mycket väl. Intäkter och resultat dämpas av de lägre start- och prisnivåerna för projekt startade i Stockholm under de senaste åren. Ledtiden är flerårig i JMs affär mellan bostadsmarknadens utveckling och genomslaget i resultaträkningen. Samtidigt har vi haft en mycket god utveckling av verksamhet och resultat i övriga Sverige, Norge, Finland under kvartalet", kommenterar vd Johan Skoglund.

"Vi är väl positionerade med en god projektportfölj som löpande förädlas för framtidens boende, samtidigt som vår starka finansiella ställning ger oss handlingsfrihet. Balansräkningen medger både tillväxt i JMs affär och stabil värdeöverföring till aktieägarna. De fundamentala och långsiktiga förutsättningarna är goda för vår affär där jag har förväntan om en fortsatt god utveckling".

JM, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning3 4853 3823,0%
Rörelseresultat44539911,5%
Rörelsemarginal12,8%11,8%
Resultat före skatt43238312,8%
Nettoresultat33330210,3%
Resultat per aktie, kronor4,404,204,8%


http://media.finwire.com/media/FWM0068609-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om JM

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien JM

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt