Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Johnson

Johnson & Johnson estimerar blott 2,5 miljarder dollar i coronavaccinförsäljning i år

Amerikanska läkemedelsbolaget Johnson & Johnson estimerar att försäljningen av coronavaccin kommer uppgå till 2,5 miljarder dollar för helåret. Det rapporterar Reuters.

Det är lägre än konkurrenterna Pfizer och Modernas prognostiserade intäkter från deras vaccin , då Johnson & Johnsons vaccin har fallit något bakom rivalernas till följd av problem med produktionen och säkerhetsnivån i vaccinet.

Pfizer har guidat för en coronavaccinförsäljning på 26 miljarder dollar medan Moderna har prognostiserat att vaccinförsäljningen för helåret kommer uppgå till 19,2 miljarder dollar. Båda läkemedelsbolagen väntas göra vinster på sina vacciner, medan Johnson & Johnson har gjort sitt vaccin tillgängligt på en ideell, icke vinstdrivande, basis under pandemin.

Johnson & Johnson guidar även för att de totala intäkterna från resterande del av verksamheten för helåret kommer landa på mellan 91,3 och 92,1 miljarder dollar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt