Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jojka

Jojka vänder till positivt resultat i fjärde kvartalet, antalet kunder stiger månatligen

Kommunikationsbolaget Jojka redovisar något ökad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 1,6 procent till 6,3 miljoner kronor (6,2).

Rörelseresultatet blev 0,3 miljoner kronor (0), med en rörelsemarginal på 4,8 procent.

Resultatet efter skatt blev 0,3 miljoner kronor (0).

Ingen utdelning föreslås för helåret 2020.

Vd Fredrik Dalebrant skriver i en kommentar att antalet kunder stiger månad för månad vilket ses som ett tydligt bevis på att man har hittat rätt affärsmodell.

"De nya kunderna består främsta av svenska e-handelsbolag som verkar på flera marknader, primärt Norden, men många av bolagen har registrerade e-handelssajter i flera länder inom Europa. De kunder som säger upp avtal med oss minskar och består till allra största del av kunder som varit med oss länge och säger upp av anledningar som inte har med vår produkt att göra", kommenterar företagschefen.

Målsättningen är att bygga en stark organisation, öka marknadsföringen och även rikta in sig mot länder utanför Sverige.

"Sammantaget har år 2020 varit ett bra år för Jojka vilket skapar goda förutsättningar för att
kunna göra ett väsentligt bättre resultat år 2021", kommenterar vd:n.

Jojka, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning6,36,21,6%
Rörelseresultat0,30
Rörelsemarginal4,8%
Nettoresultat0,30


http://media.finwire.com/media/FWS005AC83-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Jojka

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Jojka

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt