Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Josemaria Resources ger uppdatering - gjort flera framsteg San Juan-projektet under året

Gruvprospekteringsbolaget Josemaria Resources uppger att utvecklingen tagit större steg inom samtliga områden under året för företagets koppar-guld-silver-projekt i San Juan, Argentina.

Bolaget har också utsett två nya chefer. Phil Brumit har utsetts till ny Executive Vice President Projects and Operations.

Han har arbetat tidigare för Lundin-familjen i andra projekt däribland i Minera Candelaria och det stora kopparprojektet Tenke.

Vidare har bolaget utsett Reece Fuller till ny Senior Vice President Projects. Han kommer att rapportera direkt till Brumit.

Vidare har företaget ingått två kreditfaciliteter om totalt 20 miljoner dollar med en löptid på 18 månader. Båda är kopplade till Lundinfamiljen, Lorito och Zebra. Lånen är räntefria. Vidare skall man emittera totalt 50 000 aktier till ägarna.

"Vi uppskattar det fortsatta ekonomiska stödet från våra största aktieägare som fortfarande är engagerade i att utveckla Josemaria-projektet mot färdigställande. De nya kreditfaciliteterna gör att vi kan fortsätta utveckla alla aspekter av projektet, samtidigt som vi arbetar nära regeringen för att slutföra de kommersiella villkoren", uppger vd Adam Lundin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Josemaria Resources

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Josemaria Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt