Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Josemaria

Josemaria Resources nettoförlust ökade

Gruvprospekteringsbolaget Josemaria Resources redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Nettoförlusten ökade.

Resultatet efter skatt blev -7,1 miljoner kanadensiska dollar (-2,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kanadensiska dollar (-0,01).

Likvida medel uppgick till 25,6 miljoner kanadensiska dollar. Vid årsskiftet var nivån 6,7 miljoner. Bolaget har under första halvåret som tidigare kommunicerat tagit in kapital.

- Vi är mycket nöjda med utvecklingen som skett på Josemaria-projektet, där vi fortsätter att arbeta med alla intressenter med målet att få godkännande av ESIA (Environmental Social Impact Assessment, reds anmärkning) och godkännande av kommersiella och skattemässiga villkor som gäller för projektet, säger vd Adam Lundin i en kommentar.

Josemaria Resources, MCADQ2-2021Q2-2020
Nettoomsättning00
Nettoresultat-7,1-2,3
Resultat per aktie, CAD-0,02-0,01


http://media.finwire.com/media/FWM00641C5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Josemaria Resources

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Josemaria Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt