Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Josemaria

Josemaria Resources redo för byggstart 2022 - Pareto inleder med köp

Gruvprospekteringsbolaget Josemaria Resources står redo för att inleda byggstart för sitt koppar- och guldprojekt under 2022 i San Juan, Argentina. Målet är att inleda produktion under 2026 eller potentiellt sent i 2025. Det skriver Pareto i en initierande analys där man landar i en köprekommendation och riktkursen 12 kronor per aktie.

Pareto förväntar sig att Josemaria, som är ett av Lundin-familjens bolag, blir en viktig gruva i det nya produktiva distriktet.

Nyckeltriggers före byggstarten är mer klarhet i skattemässiga villkor och projektfinansiering,
som förväntas under första halvan av 2022, skriver banken.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Josemaria Resources

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Josemaria Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt