Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kabe

Kabe rapporterar betydligt högre vinst i Q4, produktionen mötte utmaningar från covid-19 (uppdatering)

(Uppdatering avser information om resultat och nedersta styckena)

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe förbättrade resultat markant i det fjärde kvartalet och föreslår en utdelning på 3,00 kronor per aktie (0). Omsättningen var också högre än samma period i fjol.

Omsättningen steg 27,1 procent till 568 miljoner kronor (447).

Rörelseresultatet blev 18 miljoner kronor (3), med en rörelsemarginal på 3,2 procent (0,7). Det starkare resultatet förklaras av att fjolårets rörelsemarginal var svag på grund av att kostnader inte gick att justera i samma takt som efterfrågan på den svenska husbilsmarknaden föll.

Resultatet före skatt var 23 miljoner kronor (9), och efter skatt 18 miljoner kronor (7)

I utdelning föreslås 3,00 kronor (0).

Covid-19 gjorde sig kännbar på bolaget under fjärde kvartalet

”Kabes produktion har mött utmaningar relaterat till de smittskyddsåtgärder som införts till följd av covid-19 vilket avsevärt påverkat planering och bemanning. Problemen med inleveranser av material har påverkat resultatet. Det har även skett en förskjutning av leveranser från Adriafabriken i Slovenien”, skriver bolaget.

Bolaget vittnar också om covid-19-problem hos flera av underleverantörerna vilket kan leda till en potentiell påverkan på egna verksamheten.

”Flera underleverantörer har på grund av regional smittspridning i perioder tvingats stänga sina anläggningar samt behövt göra kraftiga neddragningar av leveranser på grund av hög personalfrånvaro. Vår bedömning är fortsatt att situationen rörande covid-19 kan få en påverkan på Kabe Groups verksamhet, främst vad gäller potentiella svårigheter att få tillgång till råmaterial och komponenter”, heter det i rapporten.

Kabe, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning56844727,1%
Rörelseresultat183500,0%
Rörelsemarginal3,2%0,7%
Resultat före skatt239155,6%
Nettoresultat187157,1%
Utdelning per aktie, kronor3,000


http://media.finwire.com/media/FWM005B2C9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kabe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kabe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt