Nyhet

Kancera ökar förlusten i tredje kvartalet, stärkt likviditet efter finansieringsaktiviteter

Kancera redovisar ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade, samtidigt som likviditeten förbättrades.

Rörelseresultatet blev -9,3 miljoner kronor (-7,6), i linje med resultatet efter skatt.

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,04).

Likvida medel löd 47,6 miljoner kronor (3,9).

Ökad likviditet samt stärkt soliditet för tredje kvartalet är hänförliga till nyemission under första kvartalet samt inlösen av optioner under andra och tredje kvartalet.

Vd Thomas Olin lyfter fram flera händelser under kvartalet. Genom bolagets
kliniska utvecklingsprojekt och samarbeten med framstående vetenskapliga institutioner fortsätter man arbeta för att tillhandahålla innovativa, effektiva och säkra läkemedel som blockerar hyperinflammation, enligt bolagschefen.

Kancera, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning00,2
Rörelseresultat-9,3-7,6
Nettoresultat-9,4-7,6
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,04

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kancera

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kancera

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt