Karo Pharma avser lämna Nasdaq Stockholm till förmån för First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Karo Pharma avser lämna Nasdaq Stockholm till förmån för First North

Läkemedelsbolaget Karo Pharma har beslutat att initiera en process för att notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market och avnotera aktierna från Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bytet av marknadsplats förväntas ske under första halvåret 2022, i samband med företrädesemissionen som är avsedd att genomföras för att återbetala brygglånefaciliteten som tillhandahållits för att finansiera förvärvet av Sylphar International, som offentliggjordes den 22 november.

Karo Pharma är på en resa för att bygga ett pan-europeiskt konsumenthälsovårdsföretag. Den löpande administrationen, bolagsstyrningen och rapporteringskraven skulle förenklas, inklusive finansiell rapportering på halvårsbasis, med följden att kostnader och ledningsresurser förknippade med att ha bolagets aktier noterade på Nasdaq Stockholm skulle minska.

Vidare har likviditeten i bolagets aktie varit låg sedan slutförandet av det offentliga uppköpserbjudandet från bolagets största aktieägare, Karo Intressenter, i januari 2019, som äger 80 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Styrelsen anser därför att First North, med sin mera lämpliga regulatoriska miljö och lägre kostnader för efterlevnad av löpande skyldigheter, är en mera passande handelsplats för bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt