Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kavaljer Investmentbolagsfond avyttrar amerikanska jättar - fonden upp 9,2 procent i november

Fonden Kavaljer Investmentbolagsfond steg 9,2 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 12,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 25,2 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarna Peter Lindvall och Håkan Telander.

Förvaltarna förväntar sig fortsatta finans- och penningpolitiska åtgärder från både USA och Europa för att stimulera ekonomin och hålla räntorna nere. Vidare tror man även på en stark BNP-återhämtning under 2021 och 2022.

De innehav som gick bäst under månaden var Aker, Sdiptech och LVMH. Innehaven Danaher, Medcap och Embrace hade störst negativ påverkan.

Fonden ökade sitt innehav i Berkshire Hathaway, LVMH, Medcap, Prosus och Ratos och minskade positionerna i Bure, Kinnevik och Sdiptech. Innehaven i Alphabet, Amazon, Apple, Fastator och Microsoft avyttrades helt. Nytt innehav i fonden är riskkapitalbolaget EQT med en vikt på 3,5 procent.

Största innehav vid utgången månad var Investor, Industrivärden och Berkshire Hathaway med vikterna 8,2, 6,8 respektive 5,8 procent.

Totalt hade fonden 28 innehav där de 10 största utgjorde 55,1 procent av portföljen.

Vid utgången månad uppgick aktieandelen till 95 procent.

Kavaljer Investmentbolagsfond, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent9,2
Index MM, förändring i procent12,3
Fond i år, förändring i procent25,2

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt