Kavaljer Quality Focus ökade 9,0 procent i augusti - Loomis nytt innehav

Nyhet

Kavaljer Quality Focus ökade 9,0 procent i augusti - Loomis nytt innehav

Fonden Kavaljer Quality Focus steg 9,0 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Bäst utveckling under månaden hade Systemair, New Wave och Dometic. Svagast utveckling hade ITAB, Securitas och Millicom. Aktieandelen i Kavaljer uppgick vid månadsskiftet till
97 procent.

Fonden har avyttrat innehavet i Autoliv. Efter starka kursuppgångar har fonden minskat innehaven i Systemair och Thule. Fonden har ökat i AQ Group, Formpipe, Hanza Holding, New Wave, Nordic Waterproofing och Xano, alla innehav där förvaltaren anser att värderingarna är extra låga.

Nytt innehav i fonden är Loomis. Förvaltaren kommenterar.

"Loomis-aktien är en av de aktier som fortfarande handlas betydligt lägre än före coronakrisen. I Sverige minskar användningen av kontanter varför det som svensk är lätt att tro att slutet är nära för Loomis. Men Loomis finns i 20 länder och i flera av dessa ökar användningen av kontanter. När andra tycker att kontanthantering är ointressant kan Loomis växa genom förvärv, vilket de visat historiskt att de kan. 2011 omsatte Loomis 11 miljarder, idag över 20 miljarder. Dessutom finns möjlighet att växa genom att gå in på nya marknader. "

Största innehavet är alltjämt diagnostikbolaget Immunovia. Förvaltaren kommenterar.

"Kvartal 4 startar försäljningen av deras första produkt, test för tidig upptäckt av pancreascancer. Bolaget har visat att testet fungerar men marknaden vågar inte värdera upp bolaget ännu, innan återstående verifikations- och validerings- studier är färdiga. Kanske måste vi vänta tills försäljningen är igång innan den stora omvärderingen sker. Immunovia bedömer att marknaden är 4,4 miljoner dollar per år för pancreastestet och att de på sikt kan vinna 30 procent av denna. Med en bruttomarginal på c:a 90 procent betyder det att bolagets vinst årligen kan bli 10 miljarder kronor. Om så sker kan aktien gå 10-20 ggr då värdet på hela bolaget idag är drygt 4 miljarder kronor".

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev