Kavaljer Quality Focus ökade 9,0 procent i augusti - Loomis nytt innehav

Nyhet

Kavaljer Quality Focus ökade 9,0 procent i augusti - Loomis nytt innehav

Fonden Kavaljer Quality Focus steg 9,0 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Bäst utveckling under månaden hade Systemair, New Wave och Dometic. Svagast utveckling hade ITAB, Securitas och Millicom. Aktieandelen i Kavaljer uppgick vid månadsskiftet till
97 procent.

Fonden har avyttrat innehavet i Autoliv. Efter starka kursuppgångar har fonden minskat innehaven i Systemair och Thule. Fonden har ökat i AQ Group, Formpipe, Hanza Holding, New Wave, Nordic Waterproofing och Xano, alla innehav där förvaltaren anser att värderingarna är extra låga.

Nytt innehav i fonden är Loomis. Förvaltaren kommenterar.

"Loomis-aktien är en av de aktier som fortfarande handlas betydligt lägre än före coronakrisen. I Sverige minskar användningen av kontanter varför det som svensk är lätt att tro att slutet är nära för Loomis. Men Loomis finns i 20 länder och i flera av dessa ökar användningen av kontanter. När andra tycker att kontanthantering är ointressant kan Loomis växa genom förvärv, vilket de visat historiskt att de kan. 2011 omsatte Loomis 11 miljarder, idag över 20 miljarder. Dessutom finns möjlighet att växa genom att gå in på nya marknader. "

Största innehavet är alltjämt diagnostikbolaget Immunovia. Förvaltaren kommenterar.

"Kvartal 4 startar försäljningen av deras första produkt, test för tidig upptäckt av pancreascancer. Bolaget har visat att testet fungerar men marknaden vågar inte värdera upp bolaget ännu, innan återstående verifikations- och validerings- studier är färdiga. Kanske måste vi vänta tills försäljningen är igång innan den stora omvärderingen sker. Immunovia bedömer att marknaden är 4,4 miljoner dollar per år för pancreastestet och att de på sikt kan vinna 30 procent av denna. Med en bruttomarginal på c:a 90 procent betyder det att bolagets vinst årligen kan bli 10 miljarder kronor. Om så sker kan aktien gå 10-20 ggr då värdet på hela bolaget idag är drygt 4 miljarder kronor".

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev