Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kavaljer Quality Focus ökade 9,0 procent i augusti - Loomis nytt innehav

Fonden Kavaljer Quality Focus steg 9,0 procent i augusti. Det framgår av en månadsrapport.

Bäst utveckling under månaden hade Systemair, New Wave och Dometic. Svagast utveckling hade ITAB, Securitas och Millicom. Aktieandelen i Kavaljer uppgick vid månadsskiftet till
97 procent.

Fonden har avyttrat innehavet i Autoliv. Efter starka kursuppgångar har fonden minskat innehaven i Systemair och Thule. Fonden har ökat i AQ Group, Formpipe, Hanza Holding, New Wave, Nordic Waterproofing och Xano, alla innehav där förvaltaren anser att värderingarna är extra låga.

Nytt innehav i fonden är Loomis. Förvaltaren kommenterar.

"Loomis-aktien är en av de aktier som fortfarande handlas betydligt lägre än före coronakrisen. I Sverige minskar användningen av kontanter varför det som svensk är lätt att tro att slutet är nära för Loomis. Men Loomis finns i 20 länder och i flera av dessa ökar användningen av kontanter. När andra tycker att kontanthantering är ointressant kan Loomis växa genom förvärv, vilket de visat historiskt att de kan. 2011 omsatte Loomis 11 miljarder, idag över 20 miljarder. Dessutom finns möjlighet att växa genom att gå in på nya marknader. "

Största innehavet är alltjämt diagnostikbolaget Immunovia. Förvaltaren kommenterar.

"Kvartal 4 startar försäljningen av deras första produkt, test för tidig upptäckt av pancreascancer. Bolaget har visat att testet fungerar men marknaden vågar inte värdera upp bolaget ännu, innan återstående verifikations- och validerings- studier är färdiga. Kanske måste vi vänta tills försäljningen är igång innan den stora omvärderingen sker. Immunovia bedömer att marknaden är 4,4 miljoner dollar per år för pancreastestet och att de på sikt kan vinna 30 procent av denna. Med en bruttomarginal på c:a 90 procent betyder det att bolagets vinst årligen kan bli 10 miljarder kronor. Om så sker kan aktien gå 10-20 ggr då värdet på hela bolaget idag är drygt 4 miljarder kronor".

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien AQ Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.