Kepler Cheuvreux höjer Evolutions riktkurs med över 40 procent, inkluderar BTG-förvärv

Nyhet

{newsItem.title}

Kepler Cheuvreux höjer Evolutions riktkurs med över 40 procent, inkluderar BTG-förvärv

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för live kasinoutvecklaren Evolution med över 40 procent till 1 400 kronor efter att ha inkluderat Big Time Gaming-förvärvet samt ökat tillväxtantaganden under 2022-2023. Det framgår av en analys där rekommendationen behåll upprepas.

- BTG redovisade en omsättning på 33 miljoner EUR för 2020, vilket innebär att det från start kan bidra med 3 procent till den totala omsättningen. Men med indikationer på stark underliggande tillväxt i kombination med synergieffekter skulle potentialen kunna ligga i intervallet 4-5 procent under de närmaste året, skriver Kepler Cheuvreux.

Analyshuset har även höjt målmultipeln till 35 gånger rörelseresultatet 2022 istället för 30.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Evolution Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Evolution Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev