Kepler inleder bevakning av investmentbolagstrio, två köprekar och en minska

Nyhet

Kepler

Kepler inleder bevakning av investmentbolagstrio, två köprekar och en minska

Kepler Cheuvreux har inlett bevakning av investmentbolagen Investor, Kinnevik och Industrivärden.

För Investor ges rekommendationen köp med riktkursen 231 kronor. Det centrala temat i Keplers analys av Investor är att marknaden djupt undervärderar de onoterade tillgångarna som finns i Patricia Industries. Dessa står för 28 procent av alla Investor-tillgångar, men Kepler ser andelen kunna öka framåt.

”Patricia Industries har tio innehav som verkar på attraktiva tillväxtmarknader med gott om strukturaffärsmöjligheter (> 30 affärer slutförda under de senaste fem åren). Investors starka balansräkning (8 miljarder kronor i nettokassa efter SOBI-transaktion) och den starka kassaflödesgenereringen i Patricia Industries gör att investmentbolaget kan fortsätta att genomföra uppköp i snabb takt. Det innebär att Patricia Industries borde ta en allt större andel av Investors portfölj”, skriver analyshuset.

Även Kinnevik får en köprekommendation med riktkursen 340 kronor. Kinnevik gillas tack vare sin förmåga att skapa aktieägarvärde genom tillväxt av substansvärdet och dess onoterade portfölj (42 procent av tillgångar), som erbjuder en ”unik exponering” mot digitala företag inom en rad sektorer som inte kan replikeras någon annanstans.

För Industrivärdens del blir rekommendationen minska med riktkursen 249 kronor. Kepler gillar den underliggande portföljen men eftersom den består av enbart noterade tillgångar kan man söka direkt exponering mot bolagen, särskilt då rabatten idag är på låga 9 procent i Industrivärden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev