Kiliaro kan vara en potentiell uppköpskandidat för större teknikbolag enligt vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kiliaro kan vara en potentiell uppköpskandidat för större teknikbolag enligt vd

Kiliaro

Kiliaro, som är på väg att noteras på First North, erbjuder en funktionalitet inom automatisk fotodelning som är unik. Och genom att vara först ut på marknaden gräver man en vallgrav för andra aktörer att komma in. I det fallet kan större teknikbolag avstå från att utveckla motsvarande funktionaliteter och istället se på Kiliaro som en potentiell uppköpskandidat. Det uppger vd Elie Komo till Finwire.

I intervjun uppger Komo också att bolaget tittar på samarbeten inom fler branscher än bara telekom. Inom telekom har samarbetet varit med Tele2 för att nå ut till konsumenter i Sverige och Estland. Bolaget sneglar nu även på andra mogna marknader där man kan erbjuda "added service" till bolagens produktportföljer.

"Vi tittar på detaljhandel, retail, telekom och event. Det finns ett antal branscher vi pratar med just nu", säger Komo.

Vad gäller den geografiska expansionen är det fokus på Sverige, Finland och Danmark som gäller. Nästa år kommer bolaget att titta på andra potentiella länder i Europa, enligt Komo.

Kiliaro ska noteras på First North på fredag den 17 september. Förutom att använda kapitalet till expansion ska bolaget även se till att förstärka organisationen, både på tekniksidan och kommersiella sidan med marknadsföring och sälj.

"Sen kommer det att gå åt pengar för att förstärka vår serverkapacitet och operativa kostnader som är löpande", säger Komo.

Han kommenterar också Affärsvärldens två hissade varningsflaggor inför noteringen. Dessa gällde för de höga emissionskostnaderna på 15 procent och bristfällig information vid tidigare emissioner.

Om emissionskostnaderna säger Komo att Affärsvärlden har räknat på ett speciellt sätt.

"De räknar på att vi tog in en brygga i samband med vår emission. Då var det så att de som tecknade bryggan fick en viss rabatt på aktierna. Man fick 20 procent fler aktier mot vad man tecknade. Det räknade dem som kostnad fast det inte är likvida kostnader för oss. Vi har inte betalat i likvida medel mer än vad som normalt betalas", säger Komo.

"Vi har kommenterat det till dem men de räknar på ett speciellt sätt och säger "så här ser vi på det". Då kan man inte göra så mycket", fortsätter Komo.

Vad gäller Kiliaros målsättningar siktar man på att nå drygt cirka 200 000 användare innan slutet av 2021, varav cirka 20 000 till 25 000 ska vara betalande användare. Detta ska utmynna i intäkter på en miljon kronor. År 2023 ska omsättningen vara uppe i 50 miljoner kronor. Och då ska bolaget även ha nått nollresultat, breakeven, vid halvårsskiftet 2023. Antalet användare förväntas uppgå till drygt 6 miljoner vid 2023.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kiliaro

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kiliaro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt