Nyhet

Kina har tagit över listan över 500 största bolagen - AGCM Asia Growth ökade 2,3 procent i augusti

Fonden AGCM Asia Growth RC SEK steg 2,3 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Gustav Rhenman.

Bland bolagen som under augusti gick starkt fanns bland andra Alibaba, JD.com och China Telecom.

Förvaltaren uppger att flera av fondens portföljbolag i juli släppte starka kvartalsrapporter, där e-handelsbolagen Alibaba och JD.com exempelvis visade kraftig tillväxt. Angående Alibaba nämner Rhenman även att dotterföretaget Ant Group förbereder en notering på börsen i Shanghai och Hongkong.

I juli blev också innehavet i mejeribolaget Yili en positv bidragsgivare. Förvaltaren nämner att bolaget under andra kvartalet återhämtat sig från den tidiga vårens omsättningstapp.

Avslutningsvis skriver Rhenman att det för första gången i historien nu finns fler kinesiska än amerikanska bolag bland världens 500 största. Detta framgår i nya siffror från Fortune Global 500-listan och utgör en trend som förvaltaren tror kommer fortsätta.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Alibaba, Baidu och COLI med portföljvikterna 9,6, 6,6 respektive 5,4 procent.

Förutom Kina hade fonden vid tidpunkten störst geografisk exponering mot Sydkorea, Singapore och Inonesien.

AGCM Asia Growth RC SEK, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent2,3
Fond i år, förändring i procent-1,5

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt