Kina säger att man ska stoppa godkännande av nya onlinespel - SCMP
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kina säger att man ska stoppa godkännande av nya onlinespel - SCMP

Kina

Kina har sagt att man ska stoppa godkännande av nya onlinespel. Det skriver South China Morning Post som hänvisar till en källa med kunskap i frågan, en källa som vill vara anonym.

Beslutet om att frysa nya videospelsgodkännanden ska ha avslöjats vid ett möte mellan kinesiska myndigheter och branschjättarna Tencent och Netease.

En andra källa, som också informerades om diskussionen, sa att stoppet för nya spelgodkännanden kommer pågå "ett tag" eftersom prioriteringen var att "minska antalet nya spel" i landet, som även är världens största videospelmarknad. Källan beskrev också att godkännandet av nya spel under första halvåret i år varit "lite för aggressivt".

En officiell sammanfattning av mötet, som publicerades av den statliga nyhetsbyrån Nya Kina, nämnde inte någon information om stoppade godkännanden.

Under 2018, rådde en 9 månader lång frysning av nya videospelsgodkännande i Kina, något som påverkade många små spelutvecklare. Anledningen till detta stopp var ändringar i Kinas regulatoriska regelverk.

Tencent och Netease har idag fallit rejält på börsen efter att de blivit kallade till mötet med myndigheterna. Precis som skett tidigare när Kina gått hårt åt de inhemska spelbolagen pressas även svenska gamingbolag på börsen, trots att den kinesiska marknaden utgör en liten eller obefintlig del av deras omsättning.

Embracer tappar 2,8 procent och Paradox, där Tencent är delägare, sjunker 2,9 procent. Stillfront och G5 handlas samtidigt ned 3,9 procent vardera.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tencent

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tencent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt