Nyhet

Kina

Kina tvingar Tencent Music att ge upp skivbolagsexklusivitet - Reuters

Kinesiska konkurrensmyndigheter kommer att begära att Tencent Music ger upp sin skivbolagsexklusivitet, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Tencent Music har idag exklusiva avtal med de stora internationella skivbolagen samt ensamrätt till musiken från vissa av Kinas främsta artister. Detta ger bolaget en klar trumf mot mindre aktörer.

Mot bakgrund av denna starka ställning och Pekings offensiv för att luckra upp teknikjättarnas internetmonopol, kommer Tencent tvingas att ge upp den exklusiva rätten, enligt uppgifter till nyhetsbyrån.

Därutöver väntas Tencent få betala böter på 500 000 yuan, motsvarande 663 000 kronor, för felaktig rapportering av två appförvärv. Det handlar om apparna Kugou och Kuwo som bolaget lade vantarna på 2016.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt