Kina vill inte att digital yuan ska ersätta dollar enligt centralbankschef - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Kina vill inte att digital yuan ska ersätta dollar enligt centralbankschef - BN

Kinas satsningar kring en digital valuta har inte syftet att störta dollarn från tronen som världens reservvaluta. Det uppgav Li Bo, ordförande för Kinas centralbank PBOC, under ett forum i helgen, rapporterar Bloomberg News.

Li Bo sade att den digitala valutan har att göra med det egna målet om att internationalisera yuanen.

”Vad gäller internationaliseringen av yuanen har vi många gånger sagt att det är en naturlig process och vårt mål är inte att ersätta dollarn eller några andra internationella valutor”, sade Li Bo.

”Jag tror att vårt mål är att låta marknaden kunna välja för att underlätta internationell handel och investeringar”, tillade han.

Li Bo gjorde det också klart att den digitala yuanen är skapad för att användas lokalt. Dess användning kan bli möjlig redan i samband med vinter-OS som hålls i Peking i början av nästa år. En källa inom PBOC sade att målet är att kunna erbjuda utländska besökare möjligheten att kunna använda den digitala yuanen då, rapporterar CNBC.

Kina har utvecklat sin digitala valuta sedan 2014. Arbetet har hittills kommit så pass långt att valutan testas vid utvalda områden runt om i Kina.

https://www.cnbc.com/2021/04/19/china-may-trial-digital-currency-with-foreign-visitors-at-beijing-olympics.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev