Nyhet

Kinesiska

Kinesiska AI-bolaget Sensetime drar ned storleken på sin IPO i Hongkong

Kinesiska AI-bolaget Sensetime siktar på att dra in upp till 767 miljoner dollar inför sin notering i Hongkong den 17 december. Det är betydligt mindre än de 2 miljarder dollar bolaget initialt hoppades kunna få in, rapporterar Nikkei Asia.

Teckningsperioden inleds idag och pågår fram till på fredag. Bolagets uppbackare japanska Softbank väntas sälja 1,5 miljarder aktier för mellan 3,85-3,99 hongkongdollar styck.

Sensetime avser att använda 60 procent av noteringslikviden till forskning och utveckling. Resten ska gå till expansion och som rörelsekapital.

Sensetime, som tillhandahåller teknik för ansiktsigenkänning, är svartlistade i USA sedan 2019. Detta eftersom bolagets produkter ska ha använts för att övervaka den muslimska minoritetsgruppen Uigurer i västra Kina.

https://asia.nikkei.com/Business/Markets/IPO/Chinese-AI-group-SenseTime-launches-downsized-Hong-Kong-IPO

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt