Kinesiska Bilibili för samtal om att köpa post i lokal spelutvecklare

Nyhet

{newsItem.title}

Kinesiska Bilibili för samtal om att köpa post i lokal spelutvecklare

Den kinesiska onlinevideosajten Bilibili för samtal om att köpa en post om 24 procent i samt huvudkontoret av den lokala noterade spelutvecklaren Yoozoo för motsvarande nästan 800 miljoner dollar. Det rapporterar Reuters med hänvisning till två insatta källor.

Bilibili har för avsikt att expandera till gamingmarknaden. Förra månaden överlämnades ett förslag gällande investeringen i bolaget som bland annat står bakom det populära spelet Game of Thrones: Winter Is Coming.

En talesperson för bolaget dementerar en affär med Yoozoo.

Bilibili, som förvärvade en post i annat spelbolag alldeles nyligen, är uppbackat av både Alibaba och Tencent.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bilibili

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bilibili

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev