Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kinnevik

Kinnevik investerar i fintechbolaget Pleos senaste finansieringsrunda - värderas till 4,5 miljarder dollar

Investmentbolaget Kinnevik har investerat i fintechbolaget Pleos senaste finansieringsrunda på 200 miljoner dollar, vilken tillför kapital som ska användas för att expandera Pleos produkterbjudande. Det framgår av ett pressmeddelande.

I finansieringsrundan värderas Pleo till 4,5 miljarder dollar, vilket är cirka 180 procent högre än Kinneviks värdering i senaste kvartalsrapporten och motsvarar en avkastning på över 10 gånger Kinneviks aggregerade investering.

Ny investerare som också leder rundan är Coatue Management och även Alkeon Capital deltar. Dessutom bidrar tidigare ägare såsom Kinnevik, Creandum, Bain Capital Ventures och Thrive Capital.

Med det nya kapitalet ska Pleo expandera sitt produkterbjudande från utgiftshantering till en holistisk uppsättning av flera finansiella verktyg som erbjuds till kunderna.

"Bolagets framgång är en kombination av ett orubbligt fokus på produktinnovation och stark exekvering inom marknadsföring, onboarding och go-to-market. Kanske viktigast av allt har grundarna ett verkligt engagemang och fokus på sin personal och företagskultur. Vi tror att Pleo är i en unik position för att bli en kategorivinnare och vi på Kinnevik ser fram emot att fortsätta stötta företaget framöver", kommenterar Andreas Bernström, Senior Investment Director på Kinnevik.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt