Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Bablylon noteras genom spac-samgående med Alkuri

Nyhet

Kinnevik

Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Bablylon noteras genom spac-samgående med Alkuri

Investmentbolagen Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Babylon Health ingått ett slutligt samgåendeavtal med förvärvsbolaget Alkuri Global Acquisition Corp, varigenom Babylon Health kommer bli ett börsnoterat bolag på Nasdaq. Det framgår av pressmeddelanden från bägge bolagen.

Kinnevik avser att investera 5 miljoner dollar som en del av en riktad nyemission om 230 miljoner dollar vilket ger Kinnevik en ägarandel i Babylon Health om 13 procent när transaktionen är slutförd. VNV Global kommer också att investera 5 miljoner dollar i transaktionen. Referenspriset är 10 dollar per aktie.

Babylon Health och Alkuri Global Acquisition Corp, ett förvärvsbolag, har ingått ett slutligt samgåendeavtal. Alkuri är noterat på Nasdaq med kortnamnet KURI. Vid slutförandet av transaktionen kommer det kombinerade bolaget vara verksamt som Babylon Health och planerar att handlas på Nasdaq under det nya kortnamnet BBLN. Transaktionen förväntas slutföras under andra halvan av 2021, villkorat av godkännande från Alkuri Globals aktieägare och andra sedvanliga slutförandevillkor inklusive tillämpliga myndighetsgodkännanden.

Transaktionen förväntas ge en ökning av av Kinneviks substansvärde på drygt 1,8 miljarder kronor, eller 6,60 kronor per Kinnevikaktie.

Vid referenspriset om 10 dollar per aktie förväntas transaktion ha en positiv effekt på VNV Globals substansvärde och innebära en positiv omvärdering av VNV Globals total innehav i Babylon om 14,5 miljoner dollar vilket motsvarar en ökning av substansvärdet om 1,2 procent jämfört med det senaste rapporterade substansvärdet per den 31 mars 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev