Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Bablylon noteras genom spac-samgående med Alkuri
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Bablylon noteras genom spac-samgående med Alkuri

Kinnevik

Investmentbolagen Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Babylon Health ingått ett slutligt samgåendeavtal med förvärvsbolaget Alkuri Global Acquisition Corp, varigenom Babylon Health kommer bli ett börsnoterat bolag på Nasdaq. Det framgår av pressmeddelanden från bägge bolagen.

Kinnevik avser att investera 5 miljoner dollar som en del av en riktad nyemission om 230 miljoner dollar vilket ger Kinnevik en ägarandel i Babylon Health om 13 procent när transaktionen är slutförd. VNV Global kommer också att investera 5 miljoner dollar i transaktionen. Referenspriset är 10 dollar per aktie.

Babylon Health och Alkuri Global Acquisition Corp, ett förvärvsbolag, har ingått ett slutligt samgåendeavtal. Alkuri är noterat på Nasdaq med kortnamnet KURI. Vid slutförandet av transaktionen kommer det kombinerade bolaget vara verksamt som Babylon Health och planerar att handlas på Nasdaq under det nya kortnamnet BBLN. Transaktionen förväntas slutföras under andra halvan av 2021, villkorat av godkännande från Alkuri Globals aktieägare och andra sedvanliga slutförandevillkor inklusive tillämpliga myndighetsgodkännanden.

Transaktionen förväntas ge en ökning av av Kinneviks substansvärde på drygt 1,8 miljarder kronor, eller 6,60 kronor per Kinnevikaktie.

Vid referenspriset om 10 dollar per aktie förväntas transaktion ha en positiv effekt på VNV Globals substansvärde och innebära en positiv omvärdering av VNV Globals total innehav i Babylon om 14,5 miljoner dollar vilket motsvarar en ökning av substansvärdet om 1,2 procent jämfört med det senaste rapporterade substansvärdet per den 31 mars 2021.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt