Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Babylon diskuterar samgående med spac - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Kinnevik och VNV Globals portföljbolag Babylon diskuterar samgående med spac - BN

Hälsoappen Babylon, där Kinnevik och VNV Global är storägare, är i samtal att gå till börsen genom ett samgående med spac-bolaget Alkuri Global Acquisition Corporation. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Uppgiftslämnarna säger att en affär kan bli uppnådd inom några veckor. För att kunna finansiera affären vill Alkuri ta in ytterligare 300 miljoner dollar och har redan stöd av flera investerare, enligt källorna.

Värderingen av Babylon uppges kunna landa på 3-4 miljarder dollar. För ungefär två månader sedan uppgav källor till Bloomberg att flera spac-bolag närmat sig Babylon som dock då även utvärderade en traditionell börsnotering. Då nämndes en potentiell värdering på drygt 4 miljarder dollar.

Under 2019 värderades bolaget till omkring 2 miljarder dollar i samband med en finansieringsrunda där 550 miljoner dollar togs in under ledning av den saudiarabiska Public Investment Fund. I slutet av 2020 tog Babylon in ytterligare 100 miljoner dollar i en finansieringsrunda som leddes av VNV Global.

Varken Babylon eller Alkuri har hunnit ge kommentar på de senaste uppgifterna.

Alkuri leds av Groupons tidigare vd Rich Williams medan styrelseordförande är Sultan Almaadeed, tidigare chef på Qatars statliga investeringsbolag QIA.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev