Kjell & Company avser att noteras på First North
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kjell & Company avser att noteras på First North

Kjell

Hemelektronikkedjan Kjell & Company avser att notera sig på Nasdaq First North.

”Kjell & Company har under flera decennier byggt en stabil och växande verksamhet med en tydlig och stark kultur, ett kundfokus och passion för teknik som är unik och med en affärsmodell där onlineförsäljningen är helt integrerad med verksamhetens 130 service points. Vi ser fram emot att med en meriterad ledning ta nästa steg i Kjell & Companys resa och därigenom ytterligare öka takten i vår utveckling", uppger ordföranden Ingrid Jonasson Blank i en kommentar.

Kjell & Company lämnar således in en ansökan om notering.

I samband med noteringen kommer huvudägaren FSN Capital IV samt ett fåtal andra aktieägare att sälja aktier. Det kommer även att ske en emission av nya aktier. AMF Fonder, Carnegie Fonder, Fosielund Holding, Lazard Asset Management, LMK Venture Partners, RoosGruppen och Strand Kapitalförvaltning har åtagit sig, förutsatt vissa villkor, att förvärva aktier i samband med noteringen för totalt 523 miljoner kronor. Teckningskursen är 55 kronor per aktie, vilket ger ett marknadsvärde före en emission om cirka 1,7 miljarder kronor.

Kjell & Company avser att använda nettolikviden i sin helhet för att betala tillbaka utestående lån och därmed minska sin skuldsättningsgrad.

Kjell & Company grundades i Sundsvall 1988 av de tre bröderna Dahnelius och fadern Kjell. Idag har företaget 130 service points, e-handel och en etablering i Sverige, Danmark och Norge. Bolaget har även ett samarbete med bensinkedjan Circle K.

Under det första halvåret var omsättningen 1 126 miljoner kronor och ett justerat ebita-resultat om 63,7 miljoner, inklusive förvärvade AV-Cables.

Företaget har spikat ett antal finansiella mål:
Tillväxt: Nettoomsättningen ska uppgå till minst 4 miljarder kronor 2025.
Lönsamhet: Justerad ebita-marginal om 8 procent på medellång sikt.
Kapitalstruktur: Finansiell nettoskuld (exkl. IFRS 16) i förhållande till justerad ska understiga 2,5 gånger avseende justerad ebitdal.
Utdelningspolicy: Utdelningen ska utgöra minst 60 procent av årets resultat med beaktande av Bolagets finansiella ställning, förvärvsmöjligheter och framtidsutsikter.

Carnegie och Nordea är rådgivare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kjell Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kjell Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt