Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

KKR har lagt ett uppköpserbjudande på Telecom Italia - FT

Amerikanska riskkapitaljätten KKR har lagt ett indikativt bud på Telecom Italia, en affär som skulle vara ett av de största telekomuppköpen någonsin. Det rapporterar Financial Times.

Enligt ett uttalande från Telecom Italias styrelse har KKR erbjudit 0,505 euro per aktie, vilket motsvarar en premie på 45 procent mot aktiens stängningskurs i fredags.

Till det förvärvade priset värderas Telecom Italia till ett marknadsvärde på cirka 10,7 miljarder euro, men bolaget har även en nettoskuld på 22,5 miljarder euro.

Telecom Italias styrelse har under söndagen hållit ett extrainsatt möte för att diskutera budet och hittills har franska mediajätten Vivendi, som är Telecom Italias största aktieägare, inte kommenterat KKRs förvärvserbjudande.

https://www.ft.com/content/eef30c1f-48c4-4ac2-9061-684aa19966c6

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Telecom Italia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.