Nyhet

KKR har lagt ett uppköpserbjudande på Telecom Italia - FT

Amerikanska riskkapitaljätten KKR har lagt ett indikativt bud på Telecom Italia, en affär som skulle vara ett av de största telekomuppköpen någonsin. Det rapporterar Financial Times.

Enligt ett uttalande från Telecom Italias styrelse har KKR erbjudit 0,505 euro per aktie, vilket motsvarar en premie på 45 procent mot aktiens stängningskurs i fredags.

Till det förvärvade priset värderas Telecom Italia till ett marknadsvärde på cirka 10,7 miljarder euro, men bolaget har även en nettoskuld på 22,5 miljarder euro.

Telecom Italias styrelse har under söndagen hållit ett extrainsatt möte för att diskutera budet och hittills har franska mediajätten Vivendi, som är Telecom Italias största aktieägare, inte kommenterat KKRs förvärvserbjudande.

https://www.ft.com/content/eef30c1f-48c4-4ac2-9061-684aa19966c6

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt