Nyhet

Klädjättar

Klädjättar förlänger avtal kring arbetssäkerheten i Bangladesh

En grupp av globala klädbolag, som räknar in svenska H&M, har förlängt avtalet i Bangladesh som ger dem rätt att stämma ägare av textilfabriker vid brister kring arbetssäkerheten. Det rapporterar Reuters som fått ta del av avtalet.

Det handlar om det så kallade Bangladesh Accord från 2013 som 200 klädbolag backar upp. Bland undertecknarna finns också de tyska modejättarna Hugo Boss och Adidas, samt japanska Uniqlo.

Avtalet hade löpt ut den 31 augusti men har nu förlängts med två år. Det nya avtalet träder i kraft den 1 september.

Bangladesh Accord kom till efter Rana Plaza-kollapsen 2013 som ledde till över 1 100 döda textilarbetare. Under avtalet har cirka 1 600 fabriker gjorts säkrare. I dessa jobbar två miljoner människor, enligt arbetsaktivister.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt