Nyhet

Klarabo

Klarabo avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm

Fastighetsbolaget Klarabo avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm av bolagets B-aktier. Noteringen beräknas genomföras i fjärde kvartalet i år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Klarabo är en förvaltare och utvecklare av hyresrätter. Erbjudandet förväntas bestå av nyemitterade B-aktier för 750 miljoner kronor exklusive eventuell övertilldelningsoption.

Ankarinvesterare är Clearance Capital, Länsförsäkringar Fondförvaltning, Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management och fonden Odin Eiendom som har åtagit sig att teckna aktier för 540 miljoner kronor upp till en värdering om 35 kronor per aktie.

Klarabo värderas efter ett fulltecknad erbjudandet till 4,5 miljarder kronor, exklusive eventuell övertilldelningsoption. Fullständiga villkor och kommer att ingå i det prospekt som bolaget avser att offentliggöra i samband med erbjudandet och noteringen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om KlaraBo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien KlaraBo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt