Nyhet

Klarabo förvärvar projektfastighet i Malmö för 28 miljoner - ska konverteras till bostäder

Fastighetsbolaget Klarabo har tecknat avtal om förvärv av en tomställd projektfastighet i centrala Malmö som tidigare varit vårdboende. Prislappen är 28 miljoner kronor och syftet är att konvertera fastigheten till bostäder, skriver Klarabo i ett pressmeddelande.

"Vi identifierar löpande nya möjligheter såväl i befintligt bestånd som möjliga förvärv för konvertering eller fastighetsförädling på annat sätt. Det kan vara både större och mindre projekt där vi ser potential för värdeskapande. Den aktuella fastigheten är centralt belägen i Malmö och passar väl in i vår existerande förvaltningsfilosofi", säger vd Andreas Morfiadakis.

Efter genomförd ROT-renovering och konvertering kommer fastigheten inrymma 30 mindre lägenheter med ett beräknat hyresvärde om cirka 2 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om KlaraBo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien KlaraBo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt