Klarna kan bli hur stora som helst om de lyckas i USA enligt Sven-Olof Johansson - Di Digital

Nyhet

{newsItem.title}

Klarna kan bli hur stora som helst om de lyckas i USA enligt Sven-Olof Johansson - Di Digital

Fastighetsbolaget Fastpartners grundare och vd Sven-Olof Johansson har investerat i svenska fintechbolaget Klarna. Han vill inte säga hur mycket men enligt Di Digitals uppgifter ska det röra sig om 21 miljoner kronor.

Investeringen gjordes i samband med Klarnas nyemission på 8,5 miljarder kronor, som aviserades förra månaden. Den värderade Klarna till 262 miljarder kronor, vilket är 180 procent mer än i fjol.

Sven-Olof Johansson säger att investerarmötet imponerade på honom och att den stora utmaningen för Klarna är att lyckas på andra sidan av Atlanten.

”De har en jätteutmaning att bli det bästa och största betalningsalternativet i USA. Lyckas de med det kan de bli hur stora som helst”, säger han.

Också fastighetsbolaget Wallenstam kom att gå in med 125 miljoner kronor i Klarnas nyemission. Det motsvarar 0,05 procent av bolaget enligt Di:s beräkningar.

https://digital.di.se/artikel/sven-olof-johansson-gor-som-wallenstam-gar-in-i-klarna

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Klarna

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Klarna

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev