Klarna tar in nytt kapital från Softbank till en värdering över 40 miljarder dollar - Insider

Nyhet

{newsItem.title}

Klarna tar in nytt kapital från Softbank till en värdering över 40 miljarder dollar - Insider

Fintechbolaget Klarna håller på att ta in nytt kapital från japanska techinvesteraren Softbank till en värdering på mellan 40-50 miljarder dollar. Det rapporterar Business Insider med hänvisning till källor.

Finansieringen har diskuterats under de senaste två veckorna och är nära att slutföras, enligt insynspersonerna. Utöver Softbank förväntas också stora amerikanska investerare delta i den senaste kapitalanskaffningen.

Exakt hur mycket Klarna ska ta in är oklart. Det förväntas bli ett belopp på under 1 miljard dollar och en källa sade att det rör sig om cirka 500 miljoner dollar. Det är hälften av vad Klarna tog in under förra rundan på 1 miljard dollar i mars.

Klarna, som uppges planera en börsnotering i år eller potentiellt under 2022, är värt 31 miljarder dollar efter marsrundan. Bolaget har avböjt att kommentera de nya uppgifterna, liksom Softbank.

https://www.businessinsider.com/klarna-buy-now-pay-later-softbank-40-billion-2021-5

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev