Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Klarnas

Klarnas värdering på 390 miljarder kronor står fast i förvärvet av Pricerunner - Di

Betalningslösningsbolaget Klarna har nyligen ingått avtal om att förvärva Pricerunner och i affären ligger värderingen på Klarna kvar på samma nivå som när Softbank investerade tidigare i år. Det rapporterar Di Digital.

Investmentbolaget Creades säljer sin andel i Pricerunner till Klarna. I transaktionen sker 40 procent av betalningen kontant, medan 60 procent görs med nyemitterade aktier i Klarna. Samma förhållande ska enligt Di:s uppgifter gälla alla Pricerunners ägare, så som Nicklas Storåkers, Karl-Johan Persson och riskkapitalbolaget Eequity.

De nyemitterade Klarna-aktierna värderar bolaget till 390 miljarder kronor, vilket är i linje med den värdering som betalningslösningsbolaget erhöll när japanska Softbank köpte in sig i bolaget i maj, då till en kurs per aktie på 14,789 kronor.

Affären med Pricerunner ska färdigställas under det första kvartalet 2022. I affären ingår även en tilläggsköpeskilling av okänd storlek.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt