Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Klarnas

Klarnas värdering på 390 miljarder kronor står fast i förvärvet av Pricerunner - Di

Betalningslösningsbolaget Klarna har nyligen ingått avtal om att förvärva Pricerunner och i affären ligger värderingen på Klarna kvar på samma nivå som när Softbank investerade tidigare i år. Det rapporterar Di Digital.

Investmentbolaget Creades säljer sin andel i Pricerunner till Klarna. I transaktionen sker 40 procent av betalningen kontant, medan 60 procent görs med nyemitterade aktier i Klarna. Samma förhållande ska enligt Di:s uppgifter gälla alla Pricerunners ägare, så som Nicklas Storåkers, Karl-Johan Persson och riskkapitalbolaget Eequity.

De nyemitterade Klarna-aktierna värderar bolaget till 390 miljarder kronor, vilket är i linje med den värdering som betalningslösningsbolaget erhöll när japanska Softbank köpte in sig i bolaget i maj, då till en kurs per aktie på 14,789 kronor.

Affären med Pricerunner ska färdigställas under det första kvartalet 2022. I affären ingår även en tilläggsköpeskilling av okänd storlek.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Flat Capital

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt