Kollect har genomfört en riktad nyemission av units om cirka 9 miljoner

Nyhet

Kollect har genomfört en riktad nyemission av units om cirka 9 miljoner

Irländska sophanteringsbolaget Kollect on Demand tar in cirka 9 miljoner kronor genom en riktad emission.

Emissionen omfattar 900 units, vilka innehåller en aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Emissionen riktas till en grupp investerare. Bolaget emitterar och tilldelar även en vederlagsfri teckningsoption av serie TO1 till bolagets befintliga aktieägare per varje två ägda aktier. Teckningskursen i emissionen är 10 kronor per unit. Stängningskursen igår var 12,05 kronor.

Emissionen innebär en utspädning om 15,3 procent.

Teckningsoptionen kommer att tecknas till en kurs som motsvarar 70 procent av den volymviktade genomsnittskursen i Kollect on Demands aktie på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 26 juli 2021 till och med den 6 augusti 2021, dock kan teckningskursen uppgå till högst 15 kronor, vilket är 50 procent över teckningskursen

Vid fullt utnyttjande av teckningsoption så kommer företaget att tillföras upp till cirka 55,4 miljoner kronor, beroende på teckningskurs.

I samband med den riktade emissionen har Kollect on Demand även tagit upp ett lån om 3 miljoner kronor från danska Formue Nord Fokus, en investerare som även erhåller teckningsoptioner av serie TO1.

Mangold har fått ansvar att hantera kapitaliseringen och teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Kapitalet kommer att användas för att finansiera ett förvärv inom avfallsavlämning. Förvärvet bedöms leda till att marknadspositionen förstärks.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev