Kollect on Demand har bevisat styrkan i sin affärsmodell - Analyst Group höjer motiverat värde (R)

Nyhet

Kollect on Demand har bevisat styrkan i sin affärsmodell - Analyst Group höjer motiverat värde (R)

(Korrigerar att det är Analyst Group och inte Analysguiden som står bakom analysen)

Analyst Group höjer det motiverade värdet för Kollect on Demand till 17 kronor kronor per aktie (12) under basscenariot. Det framgår av en uppdragsanalys daterad idag den 7 september.

Revideringen kommer efter bolagets rapport för andra kvartalet som enligt analysfirman stavas ”tillväxt” syftandes på den starka försäljningsökningen på 75 procent.

I samband med en ökad försäljning lyckades bolaget också hantera rörelsekapitalet väl och stärka kassan. Prestationen får Analyst Group att konstatera att Kollect har bevisat styrkan i sin affärsmodell under en vår där andra bolag satts på prov.

”Kollect känns minst sagt intressanta att hålla ett nära öga på under hösten, där vi tror att bolaget kan klättra till högre höjder”, skriver analysfirman.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Kollect on Demand

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev