Kollect on Demand ökar förlusten under tredje kvartalet - Börskollen

Nyhet

Kollect on Demand ökar förlusten under tredje kvartalet

Återvinningsspecialisten Kollect on Demand redovisar en högre omsättning men också större förlust under tredje kvartalet jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen uppgick till 12,2 miljoner kronor (9,7). De återkommande intäkterna stod för 56 procent av intäkterna från den löpande verksamheten, vilket är en ökning med 9 procentenheter från 47 procent under tredje kvartalet 2019.

Rörelseresultatet blev -4,1 miljoner kronor (-2,5).

Resultatet både före och efter skatt var -4,1 miljoner kronor (-2,2).

Likvida medel uppgick till 10,1 miljoner kronor (2,5). Företaget har genomfört en kapitalanskaffning om 12 miljoner kronor, bland annat för att finansiera BTWL:s förvärv av ett Irlandsbaserat företag inom komprimatorsektorn, vilket slutfördes efter kvartalets utgång

"Det glädjer mig särskilt att vi under perioden har kunnat genomföra en kapitalanskaffning, som övertecknades, och att vi har slutfört vårt första förvärv som noterat bolag. Kapitalanskaffningen är ett kvitto på den tilltro som svenska investerare har till Kollect. Förutom att vi därigenom erhöll medel till förvärvet stärkte den också vår ägarbas", kommenterar vd John O'Connor.

Kollect on Demand, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning12,29,725,8%
Rörelseresultat-4,1-2,5
Resultat före skatt-4,1-2,2
Nettoresultat-4,1-2,2
Likvida medel10,12,5304,0%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Kollect on Demand

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev