Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kollect on Demand ökar förlusten under tredje kvartalet

Återvinningsspecialisten Kollect on Demand redovisar en högre omsättning men också större förlust under tredje kvartalet jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen uppgick till 12,2 miljoner kronor (9,7). De återkommande intäkterna stod för 56 procent av intäkterna från den löpande verksamheten, vilket är en ökning med 9 procentenheter från 47 procent under tredje kvartalet 2019.

Rörelseresultatet blev -4,1 miljoner kronor (-2,5).

Resultatet både före och efter skatt var -4,1 miljoner kronor (-2,2).

Likvida medel uppgick till 10,1 miljoner kronor (2,5). Företaget har genomfört en kapitalanskaffning om 12 miljoner kronor, bland annat för att finansiera BTWL:s förvärv av ett Irlandsbaserat företag inom komprimatorsektorn, vilket slutfördes efter kvartalets utgång

"Det glädjer mig särskilt att vi under perioden har kunnat genomföra en kapitalanskaffning, som övertecknades, och att vi har slutfört vårt första förvärv som noterat bolag. Kapitalanskaffningen är ett kvitto på den tilltro som svenska investerare har till Kollect. Förutom att vi därigenom erhöll medel till förvärvet stärkte den också vår ägarbas", kommenterar vd John O'Connor.

Kollect on Demand, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning12,29,725,8%
Rörelseresultat-4,1-2,5
Resultat före skatt-4,1-2,2
Nettoresultat-4,1-2,2
Likvida medel10,12,5304,0%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt