Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kollect

Kollect on Demands omsättning ökar även under andra kvartalet

Avfallshanteringsbolaget Kollect on Demand redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 39,7 procent till 16,9 miljoner kronor (12,1). Återkommande intäkter uppgick till 9,5 miljoner, vilket är en ökning med 73 procent i årstakt och upp 15 procent jämfört med årets första kvartal.

Bruttovinsten blev 6,3 miljoner kronor (4,3), med en bruttovinstmarginal på 37,3 procent (35,5).

Resultatet före skatt var -2,8 miljoner kronor (-2,0). Dock är förlusten lägre än Q1 2021 då den var 4,1 miljoner.

Likvida medel uppgick till 2,4 miljoner kronor (4,0).

"Den starka inledningen av 2021 fortsatte under det andra kvartalet, och vi bibehöll vår svit av intäktsökningar från kvartal till kvartal, vilket är särskilt glädjande med tanke på att vi fortsatt effektivisera genom hela verksamheten. Med det svåra läge som företag och privatpersoner i världen befunnit sig i under de senaste 18 månaderna i åtanke, är det särskilt roligt att kunna presentera de här siffrorna. Vi har lyckats fortsätta vår tillväxt med bibehållen stark bruttomarginal, och samtidigt genomföra vår strategi som i stor utsträckning bygger på att öka de återkommande intäkterna", skriver vd John O-Connor i en kommentar.

Kollect on Demand, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning16,912,139,7%
Bruttoresultat6,34,346,5%
Bruttoresultatmarginal37,3%35,5%
Resultat före skatt-2,8-2,0
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,231,5
Likvida medel2,44,0-40,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0063E9A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt