Komplett ökar omsättning - B2B och distribution var starkast - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Komplett ökar omsättning - B2B och distribution var starkast

Digitala IT-återförsäljaren Komplett redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Nettovinsten ökade.

Omsättningen steg 16,9 procent till 2 409 miljoner norska kronor (2 061). Den starkaste tillväxten var inom B2B och distribution.

Justerat rörelseresultat utföll på 94 miljoner kronor (63), med en justerad rörelsemarginal på 3,9 procent (3,1).

Resultatet före skatt var 78 miljoner kronor (59).

Resultatet efter skatt blev 64 miljoner kronor (47), en ökning med 36,2 procent mot föregående år.

- Det finns en växande efterfrågan från kunderna att inkludera grundläggande IT-installation, molnbaserade applikationer och IT-säkerhet i Kompletts traditionella hårdvaruutbud, säger vd:n Lars Olav Olaussen.

Komplett överväger även att använda förvärv som en potentiell hävstång för att leverera på sin strategi.

Komplett, MNOKQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2 4092 06116,9%
Rörelseresultat, justerat946349,2%
Rörelsemarginal, justerad3,9%3,1%
Resultat före skatt785932,2%
Nettoresultat644736,2%


http://media.finwire.com/media/FWM0063249-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Komplett (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Komplett (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev