Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Konstgräsåtervinnaren

Konstgräsåtervinnaren Re-Match vill noteras på First North i Danmark

Re-Match, som är en pionjär inom hållbar återvinning av konstgräs, avser att noteras på First North i Köpenhamn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet utgörs av nya aktier som väntas inbringa bolaget 230 miljoner danska kronor. Därtill ska ett konvertibelt lån till befintliga ägare konverteras till aktier, vilket innebär att bolaget står att dra in totalt 253,6 miljoner danska kronor plus ytterligare upp till 30 miljoner genom potentiellt utnyttjande av övertilldelning.

Den exakta storleken på erbjudandet och teckningskursen kommer att offentliggöras i prospektet.

Ankarinvesterarna är SEB Investment Management åt klienter (tecknar för 40 miljoner), AkademikerPension (tecknar för 29 miljoner) och LD Fonde som åtagit sig att teckna för 8 miljoner danska kronor. Värderingen av Re-Match före erbjudandet uppgår till cirka 350 miljoner danska kronor.

Re-Match tänker använda likviden till att expandera till nya regioner (har idag en fabrik i Herning), betala tillbaka skulder och stärka balansräkningen för att underlätta vidare tillväxt.

Re-Match kom under första halvåret 2021 att omsätta 13 miljoner danska kronor och på det göra en bruttovinst på 0,4 miljoner danska kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt