Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Konstgräsåtervinnaren

Konstgräsåtervinnaren Re-Match vill noteras på First North i Danmark

Re-Match, som är en pionjär inom hållbar återvinning av konstgräs, avser att noteras på First North i Köpenhamn. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet utgörs av nya aktier som väntas inbringa bolaget 230 miljoner danska kronor. Därtill ska ett konvertibelt lån till befintliga ägare konverteras till aktier, vilket innebär att bolaget står att dra in totalt 253,6 miljoner danska kronor plus ytterligare upp till 30 miljoner genom potentiellt utnyttjande av övertilldelning.

Den exakta storleken på erbjudandet och teckningskursen kommer att offentliggöras i prospektet.

Ankarinvesterarna är SEB Investment Management åt klienter (tecknar för 40 miljoner), AkademikerPension (tecknar för 29 miljoner) och LD Fonde som åtagit sig att teckna för 8 miljoner danska kronor. Värderingen av Re-Match före erbjudandet uppgår till cirka 350 miljoner danska kronor.

Re-Match tänker använda likviden till att expandera till nya regioner (har idag en fabrik i Herning), betala tillbaka skulder och stärka balansräkningen för att underlätta vidare tillväxt.

Re-Match kom under första halvåret 2021 att omsätta 13 miljoner danska kronor och på det göra en bruttovinst på 0,4 miljoner danska kronor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt