Nyhet

Konsultbolaget Exsitec gör nyemission på 70 miljoner i samband med notering

Konsultbolaget Exsitec från Linköping planerar att göra en nyemission i samband med sin börsnotering på First North i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget erbjuder två miljoner aktier varav 1,5 miljoner är nyemitterade och resterande 500 000 befintliga aktier som ägs av största ägaren Standout Capital. Aktierna erbjuds till priset av 35 kronor styck. Det innebär att Exsitec står att dra in totalt 70 miljoner kronor. Under erbjudandet värderas företaget till cirka 357 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Creades, Cliens Småbolag ch Syringa Capital som tillsammans åtagit sig att förvärva aktier för totalt 45,1 miljoner kronor. Det motsvarar cirka 64 procent av aktierna under erbjudandet. Efteråt kommer Creades att äga 6,1 procent, Cliens Småbolag 3,7 procent och Syringa Capital 1,2 procent i Exsitec.

Vad angår börsnoteringen har bolaget ansökt om upptagande till handel med aktierna. Enligt bolaget är preliminärt första datum för handel med aktierna satt till den 16 september.

Exsitec hjälper företag att välja rätt affärssystem och beslutsstöd. Under 2019 omsatte bolaget 262 miljoner kronor och gjorde en vinst på 31,7 miljoner kronor.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt