Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köp färg nu eftersom priserna stiger - Akzo Nobels vd - BN

Akzo Nobels vd Thierry Vanlancker uppmanar kunder att köpa färg nu eftersom priserna stiger på grund av materialbrist. Det skriver Bloomberg News.

Nederländska kemijätten Akzo Nobel, som är en stor arbetsgivare i Sverige, varnade till och med för att en betydande höjning av färgpriserna det här kvartalet inte kommer att vara tillräckligt för att helt kompensera för kostnadsökningar och bristen på viktiga material.

Bolaget uppger att råvarukostnaderna kommer att stiga från 260 miljoner euro till 290 miljoner euro i kvartalet jämfört med för ett år sedan. Det nederländska företaget räknar med att höja priserna med cirka 9 procent i kvartalet, det dubbla jämfört med ökningen för samma period föregående år.

Kemijätten tror att råvarubristen kommer finnas med långt in på första halvåret 2022.

"Om du vill göra lite arbete runt huset, sätt dig i bilen och köp färg just nu", säger Vanlancker.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Akzo Nobel

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Akzo Nobel

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.