Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köp färg nu eftersom priserna stiger - Akzo Nobels vd - BN

Akzo Nobels vd Thierry Vanlancker uppmanar kunder att köpa färg nu eftersom priserna stiger på grund av materialbrist. Det skriver Bloomberg News.

Nederländska kemijätten Akzo Nobel, som är en stor arbetsgivare i Sverige, varnade till och med för att en betydande höjning av färgpriserna det här kvartalet inte kommer att vara tillräckligt för att helt kompensera för kostnadsökningar och bristen på viktiga material.

Bolaget uppger att råvarukostnaderna kommer att stiga från 260 miljoner euro till 290 miljoner euro i kvartalet jämfört med för ett år sedan. Det nederländska företaget räknar med att höja priserna med cirka 9 procent i kvartalet, det dubbla jämfört med ökningen för samma period föregående år.

Kemijätten tror att råvarubristen kommer finnas med långt in på första halvåret 2022.

"Om du vill göra lite arbete runt huset, sätt dig i bilen och köp färg just nu", säger Vanlancker.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Akzo Nobel

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Akzo Nobel

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt