Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kraftigt

Kraftigt ökad omsättning för Dynamic Code drivet av covid-tester

Diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Code har gynnats kraftigt av de tester man utfört på uppdrag av Folkhälsomyndigheten under 2020.

Dynamic Code avslutar året starkt med en omsättning på 188,5 miljoner kronor (5,3) i det fjärde kvartalet. Periodens rörelseresultat uppgick till 126,6 (-5,4) och kassaflödet till 18,5 (-2,4).

Omsättningen i bolagets kärnverksamhet för helåret uppgick till 31,5 miljoner kronor att jämföra med 18,5 förra året. Den totala omsättningen för bolaget uppgick till hela 278,2 miljoner kronor där 246,7 miljoner härrör från affären med Folkhälsomyndigheten.

Rörelseresultat under 2020 uppgick till 139,4 miljoner kronor (-19,0). Kassaflödet uppgick till 70,1 miljoner (-17,1).

"Tidigt 2020, när pandemin var ett faktum, satte Dynamic Code alla tillgängliga resurser på att ta fram ett Covid-19 PCR test. Testet blev färdigt i maj och i juni tecknades ett avtal med Folkhälsomyndigheten för att leverera tester och analyser inom ramen för den nationella testningen", kommenterar vd Louise Nylén.

Vidare skriver Nylén att covid-19 relaterade test kommer att vara en viktig del av bolagets affär även under 2021, men det kommer att avta i takt med pandemin.

"Intäkterna från avtalet med FoHM kan komma att försvinna helt eller delvis under andra halvåret, beroende på i vilken takt vaccinationerna genomförs och smittspridningen minskar. Efter att den storskaliga provtagningen minskat tror vi att det kommer finnas en efterfrågan på PCR-test för reseintyg samt Covid-19 antikroppstest för att ge en förståelse för immunitet", skriver vd:n.

Nylén skriver även att bolaget planerar att ta steget ut i Europa under året. Efterfrågan och intresset för bolagets produkter är stort och det regulatoriska är redan på plats för verksamhet inom EU. Bolaget har ett antal spännande tester i sin roadmap menar Nylén, ett exempel är för HPV som väntar på att bolaget kan frigöra resurser för att avsluta utvecklingsfasen och lansera dem.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dynamic Code

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dynamic Code

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt