Kraftigt ökad omsättning för Dynamic Code drivet av covid-tester
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kraftigt ökad omsättning för Dynamic Code drivet av covid-tester

Kraftigt

Diagnos- och hälsotestbolaget Dynamic Code har gynnats kraftigt av de tester man utfört på uppdrag av Folkhälsomyndigheten under 2020.

Dynamic Code avslutar året starkt med en omsättning på 188,5 miljoner kronor (5,3) i det fjärde kvartalet. Periodens rörelseresultat uppgick till 126,6 (-5,4) och kassaflödet till 18,5 (-2,4).

Omsättningen i bolagets kärnverksamhet för helåret uppgick till 31,5 miljoner kronor att jämföra med 18,5 förra året. Den totala omsättningen för bolaget uppgick till hela 278,2 miljoner kronor där 246,7 miljoner härrör från affären med Folkhälsomyndigheten.

Rörelseresultat under 2020 uppgick till 139,4 miljoner kronor (-19,0). Kassaflödet uppgick till 70,1 miljoner (-17,1).

"Tidigt 2020, när pandemin var ett faktum, satte Dynamic Code alla tillgängliga resurser på att ta fram ett Covid-19 PCR test. Testet blev färdigt i maj och i juni tecknades ett avtal med Folkhälsomyndigheten för att leverera tester och analyser inom ramen för den nationella testningen", kommenterar vd Louise Nylén.

Vidare skriver Nylén att covid-19 relaterade test kommer att vara en viktig del av bolagets affär även under 2021, men det kommer att avta i takt med pandemin.

"Intäkterna från avtalet med FoHM kan komma att försvinna helt eller delvis under andra halvåret, beroende på i vilken takt vaccinationerna genomförs och smittspridningen minskar. Efter att den storskaliga provtagningen minskat tror vi att det kommer finnas en efterfrågan på PCR-test för reseintyg samt Covid-19 antikroppstest för att ge en förståelse för immunitet", skriver vd:n.

Nylén skriver även att bolaget planerar att ta steget ut i Europa under året. Efterfrågan och intresset för bolagets produkter är stort och det regulatoriska är redan på plats för verksamhet inom EU. Bolaget har ett antal spännande tester i sin roadmap menar Nylén, ett exempel är för HPV som väntar på att bolaget kan frigöra resurser för att avsluta utvecklingsfasen och lansera dem.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dynamic Code

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dynamic Code

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt