Kraftigt omsättningstapp för Norwegian - fortsatt förlust men lägre än i fjol

Nyhet

{newsItem.title}

Kraftigt omsättningstapp för Norwegian - fortsatt förlust men lägre än i fjol

Flygbolaget Norwegian tappade som väntat rejält i omsättning under första kvartalet. Det blev dessutom en stor förlust, men ändå mindre än motsvarande period i fjol.

Norwegian beskriver att man är i slutspurten när det gäller granskningsprocessen i Irland och rekonstruktionen i Norge. Arbetet med att ta in nytt kapital förväntas vara färdigt runt 26 maj.

- Mot bakgrund av de många internationella reserestriktionerna är resultatet i det här kvartalet som förväntat. Under denna period har vi ändå nått flera milstolpar i det viktiga arbetet med att säkra företagets framtid och se till att Norwegian förblir en konkurrent att räkna med på den europeiska marknaden. Med en solid ekonomisk grund, ökad vaccinering av befolkningen i Europa och lättade resebegränsningar är vi redo att välkomna kunder ombord när de vill flyga igen, säger vd Jacob Schram i en kommentar.

Omsättningen sjönk 96,1 procent till 255,3 miljoner norska kronor (6 505,3).

Rörelseresultatet blev -1 461,8 miljoner norska kronor (-2 084,1).

Resultatet före skatt var -1 189 miljoner norska kronor (-3 281,7).

- Kvartalsresultaten visar tydligt att vi har varit i krävande förhållanden de senaste tre månaderna. Trots detta ser vi nu fram emot ett positivt resultat av granskarprocessen och rekonstruktionen, samtidigt som vi kommer att genomföra en kapitalanskaffning. Sammantaget kommer detta att säkerställa en stabil och hållbar finansiell struktur, säger finanschefen Geir Karlsen.

Norwegian, MNOKQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning255,36 505,3-96,1%
Rörelseresultat-1 461,8-2 084,1
Resultat före skatt-1 189-3 281,7


http://media.finwire.com/media/FWM005EBAD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Norwegian Air Shuttle (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norwegian Air Shuttle (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev